« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

СПЛАНОВАНА КАМПАНІЯ З ДИСКРЕДИТАЦІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

СПЛАНОВАНА КАМПАНІЯ З ДИСКРЕДИТАЦІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Ф едерація профспілок України стурбована розміщеною в ЗМІ ін­формацією про те, що у підваль­ному приміщенні Будинку проф­спілок, яке передано нами в оренду компанії Full House, начебто плану­ється організація покерних турнірів за гроші. Зазначена інформація буде ретельно переві­рена і, у випадку виявлення вказаних фактів, відносини з орендарем будуть припинені.

Разом з тим, хочемо звернути увагу, що державою офіційно у 2018 році спор­тивний покер був визнаний видом спорту в Україні (наказ Міністерства молоді та спорту України № 3780 від 16.08.2018).

У той же час, Федерація профспілок України вважає, що спекулюванням на темі трагічних подій під час Революції гідності 2014 року й апелюванням до не­можливості відкриття того чи іншого за­кладу в Будинку спілок влада намагається прикрити свою власну нездатність вшану­вати на державному рівні пам’ять героїв Небесної Сотні і визнати свою провину за підпал Будинку спілок у лютому 2014 року.

Говорячи про гідне вшанування мемо­ріального спадку, представники влади за­бувають про те, що він жодним чином не вшанований достойно самою державою, яка має безпосереднє відношення до тра­гічних подій, що відбулись на майдані Не­залежності та в Будинку спілок у 2014 році.

Натомість силами Федерації профспі­лок, Національного музею Революції гід­ності та приватних інвесторів у Будинку спілок було відкрито меморіальну кім­нату – Інформаційно - виставковий центр Музею Майдану. Лише у 2019 році Центр відвідали щонайменше 11 тис. людей. Проте серед відвідувачів, на жаль, не було жодного представника влади, який би на офіційному рівні відвідав Центр і вшанував пам’ять героїв Майдану.

На сьогодні Інформаційно-виставко­вий центр Музею Майдану в Будинку профспілок – єдине місце, в якому консо­лідовано зібрана інформація про події Євромайдану. В той час як будівництво Національного меморіалу героїв Небес­ної Сотні, про який представники держа­ви говорять чи не перший рік, навіть не розпочато, а в Національному музеї Ре­волюції гідності, що опікується будівни­цтвом Меморіалу, правоохоронні органи проводять обшуки.

Поки представники влади підіймали свій рейтинг, спекулюючи на темі Май­дану, і робили гучні заяви про необхід­ність вшанувати пам’ять загиблих, Феде­рація профспілок власними силами від­новила Будинок спілок і повернула його до життя.

Федерація профспілок України розуміє та усвідомлює, що Будинок спілок має пам’ятне значення про події, що відбува­лися у 2014 році. Разом з тим, Будинок спі­лок – це адміністративна і господарська будівля, яка потребує щомісячних витрат на утримання та експлуатацію.

Жоден орган держави не здійснював і не здійснює допомогу в утриманні Бу­динку спілок, так само як і не доклав жодних зусиль до його відновлення. На­томість представники влади дозволяють собі систематично вказувати на те, що має або не має розміщуватись у Будинку спілок.

Такі дії, так само як і постійний тиск з боку правоохоронних органів, накладен­ня арешту на Будинок спілок, вилучення документів Федерації профспілок, ми вва­жаємо неприпустимими та розцінюємо їх як сплановану кампанію з дискредитації Федерації профспілок. І ця кампанія з дискредитації має конкретних замовни­ків та бенефіціарів серед чинної влади.

ВОЛОДИМИР САЄНКО,

ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

 

АДВОКАТА ПРИТЯГНУЛИ ДО ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ГОЛОСЛІВНІ ЗАКИДИ НА АДРЕСУ ФПУ

Х то такий Потьомкін? І чому він на­говорив на дисциплінарне стягнен­ня?

Потьомкін Володимир Олексан­дрович – адвокат Ради адвокатів Київської області та, за сумісництвом і цікавим збігом обставин, помічник-консультант на громад­ських засадах одіозної народної депутатки й голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, про що свід­чать відкриті джерела.

Неприязнь пані депутатки до профспіл­кових організацій, підприємців, ветера­нів та незахищених верств населення знайшла своє відображення не тільки у гучних і резонансних заявах, а й в ак­тивній протидії законній діяльності од­ного з найбільших громадських об’єднань в Україні – Федерації профспі­лок України. Численні нападки у ЗМІ, продукування заяв про порушення кри­мінальних проваджень за надуманими і недостовірними даними – це та багато іншого заради «прихватизування» ла­сих шматочків профспілкового майна.

Апогеєм словесних баталій стало про­ведення засідання круглого столу в державній інформаційній агенції «Укрінформ» на тему «Захист прав громадян та держави на майно, що було передано у відання Федерації професійних спілок України».

Саме тоді, 26 серпня 2020 року, під час свого публічного виступу адвокат-по­мічник нардепа Володимир Потьомкін допустив грубе порушення статті 62 Конституції України та Правил адво­катської етики (стст. 7, 12, 54), неодно­разово застосувавши до ФПУ в своїй промові словосполучення «злочинна організація». При цьому, такі закиди були голослівними, адже законних до­казів на підтвердження таких висно­вків пан адвокат не надав.

Незважаючи на голосні провокації, ФПУ обрала захист виключно в право­вому полі, оскільки подібні висловлю­вання є неприпустимими з точки зору діючого законодавства, яке регулює професійну діяльність адвокатів в Україні. Було прийнято рішення про звернення із скаргою до Кваліфікацій­но - дисциплінарної комісії адвокатури Київської області щодо порушення ад­вокатом Володимиром Потьомкіним Правил адвокатської етики.

І от, 27 січня 2021 року на засіданні КДКА було встановлено факт пору­шення адвокатом Володимиром По­тьомкіним Правил адвокатської ети­ки та вирішено накласти дисциплі­нарне стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською ді­яльністю строком на 6 місяців.

ВЛ. ІНФ.

 

ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ

За ініціативою Житомирської обласної органі­зації Профспілки працівників освіти і науки України на сайті Верховної Ради України 14 січ­ня 2021 року зареєстровано електронну пети­цію наступного змісту:

«Зупинити порушення конституційних прав пе­дагогічних працівників – дискримінацію за ві­ковою ознакою. Скасувати норми, викладені в абзаці 3 частини 2 статті 22 та підпунктах 1, 2 пункту 3 розділу Х Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення строкових трудових договорів з педагогічними працівниками (у тому числі керівниками закла­дів освіти), які досягли пенсійного віку, як такі, що порушують їхнє право на працю, не відпові­дають приписам статей 24 і 43 Конституції України».

Під час опрацювання законопроєкту «Про по­вну загальну середню освіту» ЦК Профспілки працівників освіти і науки України категорично заперечував проти прийняття вказаної норми як такої, що суперечить Конституції України та є дискримінаційною стосовно цієї категорії працівників.

07.02.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання