« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ

ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ

Вже минув рік запеклої боротьби українського народу проти російської агресії. Це – дні нашої сили та незламності, єдності українського наро­ду, праці на Перемогу.

Війна завдала значних збитків Україні в цілому, українським громадя­нам та профспілковому руху, зокрема. Бойові дії охопили територію України, на якій було зайнято 10 млн працівників. За оцінками Міністерства фінансів України, втрати економіки від війни очікуються на рівні 33-35% валового продукту. Втрачено щонайменше 5 млн робо­чих місць. Понад 10 млн українців виїхали за кордон, щонайменше 2 млн — примусово вивезені до росії, ще 4,7 млн громадян стали внутрішньо переміщеними особами. Тисячі спілчан втратили житло та засоби існування.

 

ДІЯЛЬНІСТЬ ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ ФПУ

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України вектор роботи проф­спілкових організацій істотно змінився. Профспілкові лідери та активісти проводять неймовірну гуманітарну волонтерську робо­ту, допомагають Збройним си­лам України, формуванням тери­торіальної оборони, потерпілим внаслідок війни, вимушено пе­реміщеним особам.

ФПУ та її членські організації з перших днів війни з метою ор­ганізації та координації гумані­тарної допомоги у березні 2022 року створили Штаб ФПУ з гу­манітарної допомоги членам профспілок, профспілковим ор­ганізаціям та внутрішньо пере­міщеним особам, які постраж­дали внаслідок воєнної агресії росії (далі – Штаб ФПУ).

Свою діяльність Штаб ФПУ зо­середив на наступних напрямах:

– матеріальна та гуманітар­на допомога членам профспі­лок, постраждалим внаслідок військової агресії;

– інституційна підтримка те­риторіальних профоб’єднань, які найбільш постраждали вна­слідок воєнних дій, та тих, де є велика концентрація внутріш­ньо переміщених осіб;

– підтримка ВПО, які перебу­вають у профспілкових закла­дах та створення умов для їх належного перебування;

– усунення пошкоджень бу­динків спілок, які зазнали руй­нувань внаслідок військової агресії росії.

Для логістичних потреб та доставки гуманітарних ванта­жів Федерації профспілок Укра­їни було передано два тран­спортних засоби: мікроавтобус Renault Trafic від профспілок Франції та Fiat Ducato від італій­ських профспілок.

 

ПІДТРИМКА ПОСТРАЖДАЛИХ СПІЛЧАН


Підтримка членів профспі ­лок, які постраждали внаслі­док військової агресії росії, стала одним з найголовніших напрямів роботи Штабу ФПУ. За його рекомендаціями при­йняті рішення Президії ФПУ щодо надання такої допомоги, зокрема, відповідно до поста­нов Президії ФПУ від 29.08.2022 р. №П11/2г, від 10.11.2022 р. №П12/2, від 20.12.2022 р. №П13/10 надано фінансову допомогу член­ським організаціям ФПУ – все­українським галузевим орга­нізаціям профспілок, члени яких потерпіли від російської військової агресії на загальну суму 6,331 млн грн за рахунок коштів міжнародної допомоги від Міжнародної Конфедерації Профспілок, Європейської Конфедерації Профспілок, Конфедерації профспілок Нор­вегії. Додатково, у рамках До­говору з Данським агентством профспілкового розвитку, те­риторіальним об'єднанням профспілок Дніпропетров­ської, Донецької, Запорізької, Луганської, Сумської, Харків­ської, Чернігівської областей була надана допомога для підтримки постраждалих членів профспілок у регіонах на суму 948 тис. грн.

За рішенням Штабу ФПУ по­терпілим членам профспілок надавалась і гуманітарна до­помога у вигляді продоволь­чих пакунків, засобів особистої гігієни, медичних засобів тощо. Штаб ФПУ підписав уго­ду з Благодійним фондом «Підтримка Всеукраїнської профспілки спортсменів» та профінансував за рахунок ко­штів МКП формування продук­тових наборів на суму 1,115 млн грн та передав 4765 про­дуктових наборів потерпілим членам профспілок з регіонів, де відбувались або тривають активні бойові дії, а також з деокупованих територій.

 

КРІМ ТОГО, НАДАВАЛАСЬ ДОПОМОГА Й ОКРЕМИМ ПОСТРАЖДАЛИМ ОСОБАМ:

члену Київської облпрофспілки працівників ПФУ, опікунці 7 мало­літніх дітей Махині С.І. на придбання котла у відбудований житловий будинок у м. Ірпінь у розмірі, еквівалентному майже $2300;

члену Профспілки пра­цівників охорони здоров'я – члену Молодіжної ради ФПО Чернігівської області Печерній Т.А., по­страждалій внаслідок бомбардувань м. Черні­гів, у розмірі 6 500 грн;

члену Ради ФПУ, голові первинної профспілкової організації «Харківський тракторний завод» Дейнеко В.П. у розмірі 6 500 грн;

голові первинної проф­спілкової організації Новокостянтинівського будинку - інтернату Ле­тичівського району Жу­равській В.Є. у розмірі 6500 грн;

членам первинної проф­спілкової організації Бер­дянського «Економіко-гуманітарного коледжу» у розмірі 13 тис. грн;

працівникам Лікувально-реабілітаційного центру ім. Гуца, які перебували на окупованій російськи­ми військами території Київської області, у роз­мірі 20 тис. грн.

 

ПРОДУКТОВІ НАБОРИ ВІД ШТАБУ ОТРИМАЛИ:

Харківська обл. – 300;

Київська обл. – 325;

Полтавська обл. – 150;

Чернігівська обл. – 325;

Дніпропетровська обл. – 500;

Донецька обл. – 150;

Миколаївська обл. – 700;

Кіровоградська обл. – 170;

Херсонська обл. – 700;

Запорізька обл. – 900.

 

ОДИН РІК ДОПОМОГИ ПРОФСПІЛОК ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЇ

ПІДТРИМКА ВПО У ПРОФСПІЛКОВИХ ЗАКЛАДАХ

Штаб ФПУ здійснював під­тримку внутрішньо переміщених осіб, зокрема щодо їхнього розмі­щення у профспілкових санаторі­ях, готелях, туристичних базах, гуртожитках тощо. З цією метою були розконсервовані 17 сана­торно-курортних закладів, 12 ту­ристичних об’єктів та інші проф­спілкові заклади після простою у період пандемії Covid -19. Розмі­щення ВПО потребувало значних коштів на організацію їх перебу­вання, тому Штаб ФПУ активно проводив роботу щодо залучення грантових коштів.

Усього до кінця 2022 року в закладах ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниці» було надано прихисток 25 373 ВПО, що склало 1 246 180 л/днів, з них безкоштовно – 577 948 л/днів.

Внутрішньо переміщених осіб з початку війни активно приймали 17 санаторно-курортних закладів ПрАТ “Укрпрофоздоровниця”:

• ТОВ «Санаторій "Поляна»,

• ДП «Санаторій "Верховина»,

• ДП «Санаторій "Шаян»,

• ДП «Санаторій "Синяк»,

• ДП «Санаторій «Сонячне За­карпаття»,

• ДП «Клінічний санаторій «Карпати»,

• ДП «Санаторій "Моршинку­рорт»,

• ДП «Клінічний санаторій «Авангард»,

• ДП «Клінічний санаторій «Роща»,

• ДП «Санаторій «Ялинка»,

• ТОВ «Санаторій «Курорт Орлівщина»,

• ДП «Санаторій «Любінь Вели­кий»,

• ДП «Клінічний санаторій «Хмільник»,

• ДП «Санаторій «Збруч»,

• ПрАТ «Миргородкурорт»,

• ТОВ «Клінічний санаторій «Березівські м?

11.03.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання