« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ПОНАД 87 ТИС. БІЖЕНЦІВ РОЗМІСТИЛИ В САНАТОРІЯХ ТА НА ТУРИСТИЧНИХ ОБ’ЄКТАХ ФПУ

ПОНАД 87 ТИС. БІЖЕНЦІВ РОЗМІСТИЛИ В САНАТОРІЯХ ТА НА ТУРИСТИЧНИХ ОБ’ЄКТАХ ФПУ

18 березня Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий провів регіональне зібрання гуманітарного штабу ФПУ (у складі заступника Голо­ви ФПУ – голови Профспілки будівельників України Василя Андреєва, голови Львівського об’єднання профспілок Романа Дацька, голови Профспілки металургів і гірників України Олександра Рябка) із залучен­ням керівників санаторного комплексу «Моршинкурорт».

На засіданні обговорили форми і методи гуманітарних зусиль ФПУ та зміни в облаштуванні форм її роботи після початку війни 24 лютого. Учас­ники дізнались про дії ФПУ, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур» щодо розміщення по­над 87 тис. біженців у санаторіях та на туристичних об’єктах профспілок і динаміку збільшення цієї кількості на 4 тис. зайнятих ліжко-місць щодня.

Разом з мобілізацією внутрішніх і волонтерських ресурсів на розмі­щення та забезпечення гарячим хар­чуванням біженців учасники наради обговорили й напрями взаємодії з ор­ганами місцевої влади та військово- цивільними адміністраціями щодо оподаткування, вартості енергоносі­їв і забезпечення персоналу ліку­вальних та туристичних об’єктів профспілок у військовий час, коли профільна діяльність оздоровниць неможлива.

Після наради з керівниками сана­торного комплексу «Моршинкурорт» Голова ФПУ та члени гуманітарного штабу провели робочу зустріч з ме­ром м. Моршин Русланом Ільниць­ким, де обговорили питання функці­онування курорту «Моршин» та кри­тичної важливості податкових над­ходжень до міського бюджету Мор­шина, заслухали досвід практичної роботи із щоденного надання безко­штовного харчування для понад 900 біженців, розміщення сімей військо­вослужбовців, розконсервації біль­шості корпусів курорту «Моршин» для розміщення біженців.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «САНКУР ПРОФСПІЛОК ПОТРЕБУЄ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ»

спілок України Григорій Осовий звернувся до мі­ністра соціальної полі­тики Марини Лазебної щодо сприяння у надан­ні фінансової допомоги профспілковим сана­торно-курортним закла­дам, які з першого дня російського вторгнення в Україну приймають бі­женців, забезпечуючи їм дах над головою.

«За період з 28 лютого по 15 березня в цих закладах пе­ребували понад 55 тис. осіб, – зазначається в листі. – Це пенсіонери, інваліди, жінки з дітьми та ін. Станом на 15 березня завантаження ліжко-місць санкуру в захід­них областях України стано­вить 130–150%. Біженців не­обхідно забезпечити харчу­ванням, медичною допомо­гою, теплом, водопостачан­ням та іншими комунальни­ми послугами, що коштують дуже дорого. Зокрема, тіль­ки на оплату енергоносіїв необхідно більше 17 млн грн, яких санаторно-курортні за­клади не мають, а тому по­требують термінової допо­моги.

ФПУ організувала збір ко­штів від профцентрів зару­біжних країн, міжнародних організацій для гуманітар­ної допомоги біженцям, од­нак це не вирішує проблему платіжного дефіциту. Тому доцільнішим було би спря­мування коштів Фонду соці­ального страхування, що пе­редбачені його бюджетом на 2022 рік на послуги з реабілі­тації застрахованих осіб, на утримання біженців у сана­торно-курортних закладах, або коштів гуманітарної до­помоги санаторіям, як це пе­редбачено постановою Кабі­нету Міністрів України № 220 від 7 березня 2022 року. При цьому відшкодування витрат хоча б на проживан­ня і харчування потрібно провести за фіксованими мі­німальними цінами. Це пи­тання було обговорено з міс­цевими органами влади, ке­рівництвом виконавчої ди­рекції ФСС у Закарпатській області і ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця», які підтриму­ють дану ініціативу».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

РОСІЙСЬКІ ПРОФСПІЛКИ НА СЛУЖБІ В АГРЕСОРА

18 березня на великій спортивній арені «Лужни­ки» у Москві відбувся концерт-мітинг, присвяче­ний анексії Криму та Сева­стополя. «Захід пройшов з ініціативи Федерації неза­лежних профспілок та Громадської палати Російської Федерації», – йдеться у повідомленні ФНПР.

Усе це відбувається в той час, коли українські міста та села піддають­ся безперервним бомбардуван­ням, гинуть мирні люди, в тому числі діти. Росіяни бомбардують не лише військові, а й цивільні об’єкти. Варто лише згадати тра­гедію з бомбардуванням драмтеа­тру в Маріуполі та обстріл Бабино­го яру. Врешті-решт, гинуть росій­ські військові. Організаторам цьо­го заходу варто було б розпочати його хвилиною мовчання, хоча б за своїми військовими, які загину­ли виконуючи волю свого вождя. Натомість у програмі заходу – ви­ступ низки російських зірок. Усе це є небаченим цинізмом, «танцями на кістках, на чужому болю, де кров на танцполі».

Отже, вкотре ФНПР підтримує дії влади країни-агресора, так само, як це було щодо анексії Кримсько­го півострова та ведення агресивної війни в Україні! ФПУ за під­тримки інших членських організа­цій внесла на розгляд Міжнарод­ної конфедерації профспілок пи­тання щодо виключення ФНПР з цієї поважної організації.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

27.03.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання