« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ЯК СФОРМУВАТИ БЮДЖЕТ ФПУ НА 2018 РІК?

ЯК СФОРМУВАТИ БЮДЖЕТ ФПУ НА 2018 РІК?

Постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань фінансової роботи та бюджету 20 березня ц.р. обговорила проект бюджету ФПУ на 2018 рік, внесла пропозиції до проекту постанови Ради ФПУ про виконання рішень VII з’їзду ФПУ щодо організаційно-фінансового зміцнення Федерації, а також розглянула низку звернень членських організацій.


У засіданні взяв участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

З першого питання членів комісії поінформувала керівник фі­нансового управління ФПУ Світлана Моторенко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що проект кошто­рису ФПУ сформовано відповідно до рішень Ради і Президії ФПУ, в яких було визначено порядок і основні па­раметри розрахунку внесків для все­українських профспілок та територі­альних профоб’єднань.

Для розрахунку розміру внеску для членських організацій за основу було взято статистичні дані, подані організаціями, зокрема щодо їх за­гальної чисельності та кількості пра­цюючих членів профспілок, а також відомості стосовно розміру зарплат.

У процесі дискусії висловлювались пропозиції щодо внесення змін до кри­теріїв та принципів формування роз­міру внесків, зокрема щодо необхід­ності врахування коефіцієнта зайня­тості у конкретній галузі та ін. Йшлося про необхідність дотримання дисци­пліни та корпоративної відповідаль­ності при сплаті внесків, а також створення мотиваційних стимулів для членських організацій, які сумлінно виконують свої зобов’язання з їх пере­рахунку.

Комісією ухвалено рішення, яке буде внесено на розгляд Президії та Ради ФПУ.

Учасники засідання розглянули звернення окремих організацій, що входять до складу ФПУ, про надання їм фінансової допомоги на вирішен­ня невідкладних завдань статутної діяльності. З цього приводу комісією прийнято відповідні рішення.

Прес-центр ФПУ

 

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЛЮТОГО

Законодавчо встановлений на лютий 2018 року прожитковий мінімум занижено у 2,1 раза порівняно з його фактичним розміром, або на 1920 грн, а для працездатної особи – у 2,3 раза, або на 2288 грн.

В ідповідно до статті 5 Закону України «Про прожит­ковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір про­житкового мінімуму у цінах лютого 2018 року в розрахунку на місяць на одну особу становив:

– з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та вій­ськового збору – 3620 грн (без урахування платежів – 3156 грн);

– для дітей віком до 6 років – 3020 грн;

– для дітей віком від 6 до 18 років – 3696 грн;

– для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства – 4050 грн (без урахування платежів – 3260 грн);

– для осіб, які втратили працездатність, – 2663 грн.

Департамент з питань бюджету

та оплати праці апарату ФПУ

 

МОЖЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ВНУТРІШНЬОГО ВОДНОГО ТРАНСПОРТУ

Відновлення річкових перевезень та захист суднобудівної галузі обговорили голова Профспілки працівників річкового транспор­ту Михайло Чубай, заступник голови Проф­спілки працівників суднобудування України Олександр Малій та очільник Профспілки працівників рибного господарства України Михайло Петров під час зустрічі з народним депутатом Андрієм Вадатурським 21 березня.

З а словами нардепа, на стадії розробки перебува­ють низка законопроектів для комплексного від­новлення галузі водного транспорту. Пріорите­том є створення робочих місць в Україні та за­хист внутрішнього ринку. «Ми спочатку повинні зроби­ти внутрішні перевезення базовими, прибрати податки. На ринок мають зайти гравці, які займатимуться ван­тажними і пасажирськими перевезеннями, і ці ж компа­нії повинні робити запит на суднобудування», – наголо­сив Андрій Вадатурський. Він також зазначив, що Мі­ністерство інфраструктури планує запускати офшор­ний флот і не зважає на підтримку суднобудування.

Голова Профспілки річкового транспорту Михайло Чубай у своєму виступі зазначив: «Сьогодні ми гово­римо про розвиток суднобудівництва, але де «гравці», які візьмуться за це, якщо стоїть навіть Дніпро. 2 роки тому митниця забороняла каботажні перевезення кон­тейнерів з Одеси та Іллічівська на Дніпро».

Проблеми рибного господарства порушив очільник профільної профспілки Михайло Петров: «У нас було більше 250 рибацьких суден. У 90-х роках останню пар­тію у 5 суден загнали в офшор у Нову Зеландію, а з того, що залишилось, одне судно уже прибрала Росія, решта працюють під іноземним прапором, а Україна отримує кошти за їх оренду».

Обговоривши проблеми галузі, Андрій Вадатурський запросив профспілки до співпраці та підтримки їх за­конодавчих ініціатив, адже планується комплексне відновлення сектору за рахунок зменшення податко­вого навантаження на річкові перевезення. Для сти­мулу розвитку суднобудівництва необхідно забезпе­чити суднобудівників кредитами під низький відсо­ток річних, реструктуризувати заборгованості тощо.

Учасники зустрічі вважають, що потрібно створити незалежну платформу для розгляду цього питання і залучити до обговорення законопроектів роботодав­ців і організаційні ланки профспілок, зацікавлених у відродженні судноплавства.

Юлія ДОВГАЙЧУК

06.04.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання