« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПРАЦІВНИКИ ПРОФСПІЛОК ЗАКАРПАТТЯ ПРИЙШЛИ НА ДОПОМОГУ КОЛЕГАМ

ПРАЦІВНИКИ ПРОФСПІЛОК ЗАКАРПАТТЯ ПРИЙШЛИ НА ДОПОМОГУ КОЛЕГАМ

Нині працівники За­карпатської облпрофради (голова Іван Зелінський), га­лузевих обласних ор­ганізацій профспілок допомагають своїм колегам - профспіл­ковцям, їх родинам, знайомим з інших об­ластей України, які постраждали від во­рожої агресії.

Й деться, зокрема, про їх тимчасо­ве розміщення, пошук квартир, приватного житла, місць у готе­лях і хостелах, а також доправ­лення до оздоровчих закладів, визначених обласною програмою прийо­му вимушених переселенців. Окремим родинам було надано допомогу і у від­правленні за кордон у сусідні країни – Словаччину та Угорщину.

Профспілковці Закарпаття тимчасово розміщали сім’ї своїх колег з інших облас­тей також у себе вдома.

Телефон голови Закарпатської облпроф­ради Івана Зелінського в ці дні став «гаря­чим» від дзвінків з різних областей та га­лузей. І всюди одне прохання: «Допомо­жіть!». Тож профспілковий лідер області в міру можливостей допомагає тим, хто до нього звертається.

Як сказав голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок, з початку бойових дій медиками було надано допомогу близько 150 особам у тимчасовому розміщенні, доправленні до місць нового перебуван­ня, в тому числі за кордон.

Добре налагоджена система прийому ева­куйованих діє в обласному центрі Закар­паття – м. Ужгороді (міський голова Бог­дан Андріїв). Для них облаштовано спаль­ні місця в школах, дитсадках, спортивних комплексах, гуртожитках Ужгородського національного університету, організовано безкоштовне харчування. Центром надан­ня допомоги вимушеним переселенцям став цілодобовий пункт розподілу насе­лення «Совине гніздо», донедавна добре відоме туристам місце проведення тради­ційних фестивалів і презентацій. Тих, хто приїжджає потягом, зустрічають на заліз­ничному вокзалі, довозять комунальним транспортом у «Совине гніздо», де їх году­ють, реєструють, допомагають з поселен­ням. Тут приймають і тих, хто приїхав власним транспортом.

Крім того, в багатьох містах Закарпаття – Мукачеві, Ужгороді, Берегові, Тячеві та інших створено пункти прийому гумані­тарної допомоги, куди люди приносять одяг, взуття, матраци, ковдри, постільну білизну, ліки, продукти харчування тощо. З допомогою волонтерів тут формуються гуманітарні вантажі, які спрямовуються в місця бойових дій – як на передову для наших воїнів, так і для населення в регіо­ни, де нині гуманітарна криза й дуже бра­кує всього необхідного. Чимало вантажів доправляютьЗакарпатській 128-й гірсько- штурмовій бригаді, яка нині веде важкі бої з російським агресором.

Щодня в область надходять і гуманітарні вантажі з різних країн Європи. Ці вантажі відправляють нашим військовим, цивіль­ному населенню областей, де ведуться бойові дії, а також у місця проживання та харчування евакуйованих.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!

Валерій Матов

голова Атомпрофспілки України

«Дорогі колеги, друзі, спілчани! Тяжкі часи переживає Україна, усі ми.

Захоплені ординцями Чорнобильська та Запорізька атомні електростанції, у неймо­вірно тяжких та напружених умовах працю­ють наші атомники. Ми душею та думками з кожним із них. Ми на постійному зв’язку з нашими головами профкомів, керівниками підприємств, мерами атомних міст. Усі впев­нені в Перемозі, вірять, що ця жорстока та безглузда війна, розв’язана, фактично, хво­рим маніяком, буде завершена якнайшвид­ше.

Ми також на постійному зв’язку з наши­ми колегами з міжнародних профспілкових об’єднань світу, які зголосилися тиснути на РФ усіма доступними методами. Вони під­тримують українців не лише морально, а й надають фінансову допомогу.

Пишаюся кожним з вас, дорогі колеги, хто на своєму робочому місці наближає Пе­ремогу, хто воює у лавах Збройних Сил України, хто вступив до Територіальної обо­рони, хто в тилу, у своїх містах та селах ро­бить надважливу страву – допомагає за­хисникам України: збирає кошти на при­дбання ліків, закупівлю всього найнеобхід­нішого, скеровує гуманітарні вантажі ци­вільному населенню.

Ми оперативно відстежуємо події цих важких днів. Дистанційно працюють усі від­діли ЦК Атомпрофспілки. Через інформацій­ний, зокрема, намагаємося донести через соцмережі до наших спілчан важливу ін­формацію.

Будьмо на зв’язку! Підтримуймо та допо­магаймо одне одному!

Разом переможемо!».

 

ЗАКРИЙТЕ НЕБО НАД УКРАЇНОЮ!

Днями голова Профспілки працівників державних уста ­нов України Юрій Піжук ви­ступив на засіданні Північно-східного округу Європейської федерації профспілок гро­мадського обслуговування.

Зокрема, Юрій Піжук закликав ЄФПГО:

• підтримати пропозицію української сторони Північно-східного округу ЄФПГО про звернення усіх членських організацій ЄФПГО до урядів своїх країн щодо сприяння у створенні нейтральної зони для безпечної ева­куації цивільного населення із за­блокованих населених пунктів у від­повідності до міжнародних гумані­тарних процедур;

• закрити небо над Україною! Насам­перед – над ядерними об’єктами, щоб уберегти українців і світ від можливої ядерної катастрофи;

• виключити російські профспілки з ЄФПГО;

• підтримати заяву України в питанні членства в Європейському Союзі;

• посилити тиск на уряди країн щодо збільшення накладених санкцій на Росію.

19.03.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання