« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

НТСЕР ЗВЕРНУЛАСЯ ДО МАЕСРПІ ІЗ ЗАКЛИКОМ ВИКЛЮЧИТИ РФ З Ї Ї ЧЛЕНІВ

НТСЕР ЗВЕРНУЛАСЯ ДО МАЕСРПІ ІЗ ЗАКЛИКОМ ВИКЛЮЧИТИ РФ З Ї Ї ЧЛЕНІВ

Офіційне звернення до Міжна­родної асоціації соціально-еконо­мічних рад (МАЕСРПІ) підписав голова Національної тристорон­ньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах. Секретар НТСЕР, за погодженням з її головою, ви­ступила із цим зверненням на за­сіданні Генеральної Асамблеї.

У зверненні наголошується, що Національна тристороння соціально-економічна рада висловлює спільну позицію сторін соціального діалогу в Укра­їні, Уряду, профспілок і роботодавців щодо засу­дження агресії росії проти нашої країни, підтриму­ючи Президента і весь народ України.

Після 8 років збройної агресії росія розпочала безпрецедентну повномасштабну війну проти Укра­їни. 24 лютого 2022 року о 5-й годині ранку російські збройні сили атакували нашу країну. Ця невиправ­дана атака завдає непотрібних страждань по всій Україні. За 4 місяці повномасштабного вторгнення постраждали понад 916 дітей. За офіційною інфор­мацією ювенальних прокурорів, 341 дитина загину­ла та близько 600 поранено.

Москва продовжує блокаду чорноморських пор­тів України, загрожуючи світу глобальною продо­вольчою кризою. Україна – п’ятий за обсягами екс­портер пшениці в світі. Раніше виконавчий дирек­тор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі попереджав, що через блокування українських портів від голоду можуть померти мільйони людей у всьому світі. Це неприпустимо у ХХІ столітті.

Національна рада впевнена, що країна-агресор не має жодного морального права бути членом Асо­ціації, а тим більше головувати в ній у період 2021– 2023 років. Країна-агресор, країна-вбивця дітей, жі­нок, людей похилого віку не може толерувати гу­манні та демократичні принципи життя. «Оскільки членство будується на взаємоповазі до незалежнос­ті всіх організацій-членів і має такі основні принци­пи, як стала демократія, сприяння процвітанню та економічному розвитку, дії росії не можуть поєдну­ватися з членством та перебуванням у міжнародній Асоціації економічних та соціальних рад», – підсу­мовується у зверненні. Також НТСЕР висловлює вдячність за підтримку європейським колегам, які поділяють позицію України щодо засудження неви­правданої збройної агресії росії, та за їх звернення до членів Асоціації про неприпустимість голову­вання країни-агресора в МАЕСРПІ через порушення основних принципів, на яких будується її діяль­ність.

Нагадаємо, Національна тристороння соціально- економічна рада є дійсним членом Міжнародної асоціації соціально-економічних рад. Раніше НТСЕР звернулася з відповідним закликом до євро­пейських інституцій –членів МАЕСРПІ. Слід зазна­чити, що останні вже призупинили свою діяльність в Асоціації на період головування росії.

ПРЕС-СЛУЖБА НТСЕР

 

ПРОФСПІЛКИ ШВЕЦІЇ: ЙДЕТЬСЯ ПРО ПОРЯТУНОК СВОБОДИ ТА ЖИТТЯ НАШИХ ПОБРАТИМІВ З УКРАЇНИ

Солідарність міжнародного проф­спілкового руху з Україною має давню історію. Міжнародна кон­федерація профспілок ITUC, чле­ном якого є LO, підтримує україн­ські вільні та демократичні проф­спілки з моменту здобуття краї­ною незалежності в 1991 році.

«У Швеції LO та LO-профспілки (The Swedish Trade Union Confederation) тривалий час підтриму­вали наших колег із профспілки в Україні як на­пряму, так і опосередковано, через спільну орга­нізацію міжнародного співробітництва з розвитку профспілок Union to union. Підтримка була довго­строковою і стосувалась організації, мобілізації, навчання та набору членів профспілки», – зазна­чається у брошурі під назвою «Профспілкова солі­дарність з Україною», виданій у червні 2022 року Конфедерацією профспілок Швеції (автор – Матс Еріксон).

«LO та LO-профспілки (Швеція) вже давно під­тримують своїх профспілкових колег в Україні. Звісно, вони продовжують це робити і зараз, коли профспілкам в Україні доводиться боротися за свою свободу та своє життя. Але ми робимо це не лише на словах, а й на ділі. У цій брошурі ми роз­повідаємо детальніше про те, що ми робимо і що вже зробили. А також про те, що ви і ваші колеги можете зробити самі. Бо міжнародна солідарність така ж давня, як і сам профспілковий рух. І це така сила, яку жодні пригноблювачі ніколи не зможуть здолати в довгостроковій перспективі», – зазна­чає у передмові до брошури голова LO Сюзанна Гідеонсон.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

06.08.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання