« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Зупинимо просування законопроєкту «Про працю»!

Зупинимо просування законопроєкту «Про працю»!

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національ­ному рівні, у відповідь на направлення Міністерством розвитку економіки, торгів­лі та сільського господар­ства України для погоджен­ня до Міністерства юстиції України проєкту Закону України «Про працю» (ре­єстр. № 2708 від 28.12.2019), який був відкликаний з Верховної Ради України у зв’язку з відставкою Ка­бінету Міністрів України, звернувся з листом до Кабі­нету Міністрів України.

У листі Голови СПО об’єднань профспілок Григорія Осово­го до Прем’єр-міністра Укра­їни Дениса Шмигаля наголо­шується на тому, що «вище­названий законопроєкт, ініційований попереднім складом Уряду та спрямо­ваний на запровадження неолібераль­них спрощених підходів до реформу­вання трудового законодавства, розро­блявся без врахування українських ре­алій у сфері праці, широкої публічної дискусії i фахового обговорення. Через це документ отримав негативну оцінку не лише з боку профспілок, а й Міжна­родного бюро праці, провідних націо­нальних закладів освіти та експертів з трудового права».

Також у листі акцентується на тому, що під час опрацювання зазначеного акта урядовою стороною не були дотри­мані узгоджувальні процедури зі CПO об’єднань профспілок, як це передбаче­но законодавством.

СПО об’єднань профспілок вимагає від КМУ зупинити подальше просуван­ня законопроєкту «Про працю» та про­понує урядовій стороні офіційно при­єднатися до розробки кодифікованого акта в сфері праці, розпочатого мульти­дисциплінарною робочою групою при Комітеті Верховної Ради України з пи­тань соцполітики, а також підтвердити повноваження зайнятих у ній урядових представників.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Уряд встановив доплати окремим категоріям працівників в умовах карантину

Кабінет Міністрів України оприлюд­нив постанову «Деякі питання опла­ти праці (грошового забезпечен­ня) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національ­ної гвардії та Державної прикор­донної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, по­ліцейських, які забезпечують жит­тєдіяльність населення, на період дії карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респі­раторної хвороби COVID-19, та про­тягом 30 днів з дня його відміни» від 29 квітня 2020 року № 375.

П остановою ухвалено, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни зазначе­ним категоріям праців­ників встановлюється додаткова доплата до заробітної плати про­порційно відпрацьованому часу в зазначених умовах.

Так, працівникам підприємств, установ та організацій, органів державної влади, які фінансують­ся з державного та місцевих бю­джетів, доплата здійснюється у граничному розмірі до 50% заро­бітної плати (грошового забезпе­чення).

Працівникам надавачів соці­альних послуг державного/кому­нального сектору, які безпосеред­ньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), доплата здійснюється у граничному розмі­рі до 100% заробітної плати.

ДЕПАРТАМЕНТ З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ ТА ОПЛАТИ ПРАЦІ АПАРАТУ ФПУ

 

Полтавська обласна рада профспілок виступила на підтримку інтересів вітчизняного виробника

Голова Полтавської обласної ради профспілок та обласної організації профспілки працівників машинобудування та ме­талообробки, член Ради Федерації профспілок України Ва­лерій Пухай надіслав листи міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорю Петрашку, керівнику Офісу Президента України Андрію Єрмаку, а також голові Виконавчого комітету реформ Міхеїлу Саакашвілі.

У зверненнях ідеться про профспілковий аспект про­блеми вітчизняного поста­чальника електровозів, а саме захист інтересів пра­цівників, членів профспілки трудово­го колективу ПАТ «Крюківський ваго­нобудівний завод». Від імені працівни­ків Полтавщини Валерій Пухай про­сить посприяти у розв’язанні проблем, які суттєво гальмують розвиток вітчизняного машинобудування.

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ПРОФСПІЛОК

01.06.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання