« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Голова ФПУ запросив новообраного Президента на зустріч з профспілковою громадою

Голова ФПУ запросив новообраного Президента на зустріч з профспілковою громадою

Голова Федерації профспі­лок України Григорій Осовий звернувся до новообраного Президента України Володи­мира Зеленського з пропози­цією провести найближчим часом зустріч з профспілко­вою громадою.

У Зверненні, зокрема, зазнача­ється:

«Федерація профспілок України об’єднує, представ­ляє і послідовно захищає пра­ва та інтереси 4.8 млн працівників, студен­тів і робітничої молоді.

Сьогодні перед державою і громадян­ським суспільством, Федерацією профспі­лок України постали значні виклики, по­долання яких лежить у площині очікуван­ня змін, зокрема у вирішенні таких пи­тань, як:

– Досягнення миру та стабільності в суспільстві, непорушності державних кордонів.

– Забезпечення стійкого економічно­го зростання за рахунок розвитку ві­тчизняної промисловості, подолання тіньової економіки, створення високооплачуваних робочих місць як альтер­нативи масовому виїзду українців на заробітки за кордон.

– Забезпечення справедливого розпо­ділу результатів праці, гідної зарплати і наближення її до рівня країн ЄС.

– Створення належних умов для гід­ного життя, подолання бідності, забез­печення доступу до медичної допомоги, освіти, отримання професії, житла.

– Розширення народної демократії, запровадження права народної законо­давчої ініціативи, відкликання народ­них депутатів за невиконання своїх обов’язків.

– Гарантування конституційного пра­ва на свободу слова, волевиявлення, мирні зібрання та страйк, забезпечення ефективного соціального діалогу.

– Забезпечення конституційних прав профспілок на свободу об’єднання, га­рантування їх правозахисної діяльності в інтересах людей праці; захист від не­законних зазіхань на профспілкову власність, недопущення перешкоджан­ня статутній діяльності профспілок представниками влади і роботодавців.

– Справедливе правосуддя на основі верховенства права, рішуче подолання корупції.

Водночас зазначаємо, що перелік за­пропонованих питань не є вичерпним, існують значно більше соціально - еконо­мічних і трудових проблем, які потребу­ють нагального вирішення.

Вельмишановний пане Президенте, вітаємо Вас із обранням на найвищу по­саду в Україні і вносимо пропозицію провести найближчим часом Вашу зу­стріч з профспілковою громадою, на якій ми готові презентувати Вам наші детальні пропозиції щодо реформуван­ня сфер, які стосуються забезпечення прав та інтересів людей праці.

Принагідно повідомляємо, що 16 травня 2019 року відбудеться засідання Ради Федерації профспілок України, яке може стати майданчиком для про­ведення такого діалогу».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Укрелектропрофспілка ініціює зустріч з керівництвом НКРЕКП

Профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості України звернулась до голо­ви Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних по­слуг (НКРЕКП) з пропозицією провести у травні п. р. зустрічі представників ЦК Укрелектропрофспіл­ки з керівництвом НКРЕКП, щодо підвищення зарплати на енергопідприємствах.

У листі зазначено, що у зв’язку із загостренням проблеми збереження висококваліфікованих працівників та з ме­тою запобігання їх переходу в комерційні структури енергетичних підприємств інших країн через низький рівень заробітної плати, в ЦК Укрелектропрофспілки було проведено засідання Робочої комісії щодо ведення колектив­них переговорів та запропоновано внести зміни до п. 2.3 Галузевої угоди з метою підвищення мінімального розміру тарифної ставки (місячного окладу) працівника із 168 до 220%. Адже без перегляду тарифу для підприємств галузі та розміру фонду оплати праці для них зазначене підвищення зарплати не відбудеться.

УКРЕЛЕКТРОПРОФСПІЛКА

21.05.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання