« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

«Воскресни, писанко!»

«Воскресни, писанко!»

 

П’ятий рік поспіль на пло­щі Народній у м. Ужгороді проходить обласний фес­тиваль-конкурс «Воскрес­ни, писанко!», в якому бе­руть участь переможці місцевих етапів з усіх адмі­ністративно-територіаль­них одиниць області, на­вчальні заклади обласного підпорядкування системи освіти та заклади профе­сійно-технічної освіти.


Н а головній площі обласного центру, навпроти Будинку профспілок, роз­горнули Пасхальне містечко, де «розквітли» близько 60 великодніх дерев, на кожному з яких – сотні пи­санок. Їх привезли з різних куточків Закарпаття.

Пасхальні композиції дійсно вражають. Тися­чі писанок виготовлені в різних техніках: бісер, стрічки, насіння, нитки, карамель тощо. Крім композицій, учасники фестивалю-конкурсу пред­ставили художні вишивки святкової тематики для великоднього кошика.

На відкриття фестивалю приїхали педагоги, школярі, студенти з усіх районів області. Для ба­жаючих проводилися майстер-класи, представ­лено традиції писанкарства. Переможців конкур­су буде відзначено.

Голова обласної організації Профспілки пра­цівників освіти і науки Тетяна Повханич вважає організацію фестивалю «Воскресни, писанко!» од­ним з іміджевих заходів у галузі, і тому профспіл­ка бере активну участь у його проведенні.

На відкритті фестивалю були присутні керів­ники Закарпатської облпрофради, обласних орга­нізацій галузевих профспілок.

Писанкове містечко прикрашатиме площу На­родну до 7 травня.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

ФОТО АВТОРА

 

Кубок Гоголя

Цьогоріч видатному українському письменнику Миколі Гоголю виповнилося б 210 років! На честь цієї події у стінах Ніжинського державного універ­ситету ім. Миколи Гоголя відбулося справжнє свя­то гумору та винахідливості – Кубок Гоголя.

К ращі команди з усієї України, зірки Ліги сміху та українські зірки гумору веселили та піднімали на­стрій не тільки студентам, а й великій кількості пе­ресічних ніжинців, які традиційно заповнили зал.

Організаторами дійства виступили профком сту­дентів та соціально-гуманітарний відділ університету. Варто зазначити, що голова профкому студентів Ніжинського дер­жавного університету Сергій Іванюк є капітаном команди «Дурням закон не писаний», яка представляє м. Ніжин у різних куточках України в кубках КВК та є учасником нового сезону Західної Ліги сміху (мм. Львів та Рівне).

Після гри кожна команда отримала спеціальні нагороди від профкому студентів.

СЕРГІЙ ІВАНЮК,

НІЖИНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМ. МИКОЛИ ГОГОЛЯ

 

Impreza Lubarta

Добрі справи творити просто

Вишукане вбрання, червона до­ріжка, різножанрова музика і, зви­чайно ж, танці з хореографічни­ми майстер-класами – саме так в обласному центрі Волині провели благодійний бал Impreza Lubarta.

5 квітня в музеї сучасного мис­тецтва Корса­ків відбувся X благодійний бал. Організаторами цьо­горічного заходу були пер­винна профспілкова орга­нізація студентів Східно­європейського національ­ного університету ім. Лесі Українки та Всеукраїн­ський благодійний фонд «Серце до серця».

Головний координатор ВБФ «Серце до серця» у Во­линській області Ангеліна Дацюк зазначила: «Бал від­бувається в рамках 14-ї все­української акції «Серце до серця», щороку ми об’єднуємося всією країною заради того, щоб придбати сучасне медичне обладнан­ня для дітей у кожну облас­ну лікарню. Сьогодні ви зробили благий внесок». Ко­жен бажаючий міг зробити пожертву. Кошти, зібрані під час балу, передадуть на придбання обладнання в кардіологічне відділення Волинського обласного ди­тячого територіального ме­дичного об’єднання.

Традиційно дійство розпочалося з параду де­бютантів у супроводі ка­мерного оркестру «Канта­біле». Силу волі та роботу над собою на танцюваль­ному майданчику показа­ли «сонячні дітки», викли­кавши шквал оплесків та довівши всім, що немає ні­чого неможливого.

На чолі з головним танцмейстером Олексан­дром Кашевським бажаючі опановували секрети ро­мантичного вальсу, за­пального танго, енергійно­го фокстроту, спокусливої сальси та інших танців.

У рамках дійства відбу­лися благодійні аукціон та галерея мистецтв. Гості за­ходу побачили виступи гур­ту «Резус-блюз» та співачки Інни Кириченко, заслуже­ного артиста естрадного мистецтва Сергія Скулине­ця та його гурту «Шанс- music», музиканта та ком­позитора Геннадія Гусенце­ва, DJ Slavniy. Родзинкою вечора став показ мод.

Під час заходу працюва­ли тематичні фотозони, де можна було зробити якісну світлину.

Серед учасників обра­ли пару, яка носитиме гор­дий титул Короля та Коро­леви балу.

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

29.04.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання