« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

«КРУТИ 1918»: МУЖНІСТЬ, КОХАННЯ, СВОБОДА

«КРУТИ 1918»: МУЖНІСТЬ, КОХАННЯ, СВОБОДА

25 січня у м. Києві презентова­но кінострічку «Крути 1918», присвячену 100-річчю бою під Крутами.

Н а презентації зібралася творча група в повному складі. На захо­ді також були присутні віце- прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури України Єв­ген Нищук та заступник голови Держав­ного агентства України з питань кіно Сергій Неретін, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

За словами Євгена Нищука, вихід цієї стрічки до 100-річчя подій під Кру­тами, доленосного бою між армією УНР та загонами червоногвардійців, є знаковою та довгоочікуваною подією, яка відтворює історичне тло боротьби молоді за незалежність держави та пе­регукується із сьогоднішніми подія­ми, які переживає Україна.

Під час презентації був представле­ний перший трейлер фільму, постер, ексклюзивні відеоматеріали знімаль­ного процесу.

Проект фільму «Крути 1918» став од­ним з переможців 9-го конкурсного відбору Державного агентства Украї­ни з питань кіно у сесії ігрових тема­тичних фільмів та отримав 26 млн грн державної фінансової підтримки при загальному бюджеті 52 млн грн. Зйом­ки фільму стартували 8 вересня 2017 року, завершення виробництва плану­ється у травні 2018 року, а вихід у наці­ональний прокат – 6 грудня 2018 року.

Стрічку режисера Олексія Шапарє­ва знято в жанрі «історичний екшн» за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються в прекрасну Софію. Більшовики під­ступають до Києва, місто наповнене «червоними» агентами. Уряд УНР ки­дає на боротьбу з ворогом усі боєздат­ні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, се­ред яких Андрій і Олекса, стають про­ти чотиритисячного добре озброєного війська.

Фото з Facebook-сторінки фільм

 

ШІСТЬ МІЛЬЙОНІВ СЕРДЕЦЬ

30 січня в Малому залі Національного палацу «Україна» відбулася меморі­альна церемонія «Шість мільйонів сер­дець», присвячена Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

Н а церемонії, що стала знаковою подією Всеукра­їнської акції вшанування жертв Голокосту, були присутні державні діячі України, пред­ставники державних органів влади, глави ди­пломатичних представництв, народні депутати Украї­ни, релігійні та громадські діячі, журналісти, повідо­мляє Прес-служба Єврейського форуму України.

Почалася меморіальна церемонія музичною композицією у виконанні лауреатів міжнародних та національ­них конкурсів – відомого українського струнного квар­тету «Кордес» (Cordes).

Меморіальну церемонію відкрила організатор Всеукра­їнської акції «Шість мільйонів сердець», президент Єв­рейського форуму України Роксана Гамарник-Монас­тирська, яка розповіла про трагічні сторінки україн­ського єврейства і про Всеукраїнську акцію, присвяче­ну пам’яті жертв Голокосту.

Учасникам церемонії зачитали звернення Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія і Прем’єр-Міністра України Во­лодимира Гройсмана.

За пропозицією організаторів було запалено шість симво­лічних свічок в пам’ять про шість мільйонів євреїв, заги­блих у період Другої світової війни. У церемонії запалю­вання свічок взяли участь і виступили міністр культури України Євген Нищук, Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, координатор Посольства США в Україні Помела Тремонд, голова Асамблеї національностей України Ров­шан Тагієв, голова Всеукраїнської асоціації євреїв – ко­лишніх в’язнів гетто і концтаборів Борис Забарко і голова Асоціації Праведників народів світу м. Києва Софія Ярова.

На церемонії були присутні Надзвичайні і Повноважні посли держав: Королівства Нідерландів в Україні, Франції, Латвії, Литви, Болгарії, а також представники дипломатичних місій Азербайджану, Великобританії, Молдови, Канади, Австрії, Чехії, Румунії, Грузії, пред­ставник ООН в Україні.

На згадку про шість мільйонів євреїв було прочитано Поминальну молитву Рафаєлем Рудманом.

Церемонія завершилася постановкою Театральної май­стерні Миколи Рушковського (м. Київ) під назвою «Це ми..!» (режисер-постановник заслужений артист Украї­ни Ігор Славинський).

Меморіальна церемонія була організована Єврейським форумом України за підтримки Єврейського фонду в Україні, Асамблеї національностей України, Ізраїль­ського культурного центру і Посольства Держави Ізра­їль в Україні.

14.02.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання