« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

ВИЩОМУ ПРОФЕСІЙНОМУ УЧИЛИЩУ № 25 ВИПОВНИЛОСЯ 30 РОКІВ

ВИЩОМУ ПРОФЕСІЙНОМУ УЧИЛИЩУ № 25 ВИПОВНИЛОСЯ 30 РОКІВ

Цьогоріч у липні відсвяткував 30-річний ювілей колектив Вищого професійного учили­ща № 25 м. Хмельницького.

29 років очолював престижний на­вчальний заклад Олег Гаври­люк – добре відома в педагогіч­них колах людина, заслужений працівник освіти України, кандидат педагогіч­них наук, автор 35 наукових публікацій та 4 на­вчально-методичних посібників. Турботами Олега Олександровича відпрацьовано цілісну систему підготовки майбутньої робітничої змі­ни, яка збагачує досвід вітчизняної педагогіч­ної науки і практики.

Нині продовжує його добру справу Олена Загіка – директор, кандидат педагогічних наук. Олена Олегівна успішно долала сходинку за сходинкою віхи фахової майстерності у рідно­му училищі – від майстра виробничого навчан­ня до заступника директора. Це дозволило їй розуміти і вчасно вирішувати проблеми, що ви­никають у діяльності навчального закладу.

Готують тут на базі дев’яти класів електро­монтерів, автослюсарів, діловодів, адміністра­торів, касирів підприємств, установ, організа­цій, живописців, а після одинадцятого – фахів­ців з діловодства, комерційної діяльності – за рівнем акредитації молодших спеціалістів, опе­раторів з обробки інформації та програмного забезпечення. Підготовлено у стінах навчаль­ного закладу понад 4 тис. осіб, понад 50 закінчи­ли його з відзнакою. Під опікою 40 викладачів та 27 майстрів виробничого навчання нині здо­бувають фах майже 600 юнаків та дівчат з усіх куточків Хмельниччини.

«Наше завдання – готувати не лише затребу­ваних на ринку праці спеціалістів, а й високо­духовних розбудовників Української держави», – зазначила Олена Олегівна.

Чимало вихованців училища нині перебува­ють в зоні АТО на сході України, захищають її від сепаратистів.

У стінах училища все заохочує до знань – ба­гатий книжковий фонд бібліотеки, затишна чи­тальна зала, сучасний навчальний корпус, де розміщено кабінети і лабораторії для погли­блення теоретичних знань, навчально - виробни­чі майстерні. Тут же – навчально - тренувальний центр, де опановують учні тонкощі майбут­ньої професії за новітніми технологіями з ви­користанням інформаційно - обчислювальної техніки та засобів комунікації.

До послуг учнів навчального закладу – їдальня, спортивний зал, де юні спортсмени за­ймаються у секціях під пильним оком настав­ників. Задоволений здобутками своїх вихован­ців керівник фізвиховання Віктор Окарський, тож на видному місці – численні кубки, почесні грамоти, дипломи, інші трофеї, здобуті вихо­ванцями училища на обласних, міських, всеукраїнських олімпіадах.

А самодіяльний художній колектив, що діє в училищі під керівництвом свого наставника Станіслава Кравчука, неодноразово ставав пе­реможцем і лауреатом престижних конкурсів, фестивалів народної творчості.

У педагогах, яких називає Олена Олегівна близькими по духу людьми, і криється секрет, чому роботодавці «полюють» за вихованцями ще під час проходження ними виробничої практики.

За вагомі результати у вихованні майбут­ньої робітничої зміни уже декілька років по­спіль навчальний заклад отримує золоті ме­далі V–VII міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти – 2014, 2015, 2016».

Своєму успіху освітяни закладу завдячують і профкому, який є надійним помічником у їх нелегкій справі виховання підростаючого поко­ління. Очолює його викладач Наталія Салабай.

Валерій МАРЦЕНЮК,

м. Хмельницький

 

ПІДНЕСЕННЯ ІМІДЖУ ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ ЗАКАРПАТТЯ:

ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ДОСВІД

У практику роботи Закарпатської обласної профспілкової організації працівників куль­тури, головою якої є Наталія Товтин, уві­йшло проведення виїзних засідань президії, що дає змогу профспілковим активістам ознайомитися з досвідом спільної роботи відділів культури та районних профоргані­зацій безпосередньо на місцях. Чергове за­сідання президії галузевої профспілки від­булося у м. Виноградові.

У своїй цікавій та аргументованій інформації начальник відділу культури Виноградівської райдержадміністрації Василь Югас зазначив, що в районі діє розгалужена мережа закладів культури: 39 бібліотек, 39 будинків культури, 10 дитя­чих шкіл мистецтв, 6 музеїв. За сприяння райдержад­міністрації і районної ради на Виноградівщині у га­лузі культури успішно реалізуються три програми. Завдяки цьому вдається забезпечувати належне фі­нансування культурно - мистецьких закладів, покра­щувати їх матеріально - технічну базу, здійснювати передбачені законодавством виплати працюючим.

Реальними результатами роботи культпрацівників району є проведення фестивалів, конкурсів, днів сіл, інших масових заходів, написання й отримання гран­тів, що дало можливість заручитися підтримкою ке­рівництва району, депутатського корпусу місцевих рад, громадських організацій. Зокрема, в дитячих школах мистецтв району заохочуються учні – призе­ри обласних, всеукраїнських та міжнародних конкур­сів і фестивалів та викладачі, які підготували учнів-призерів. Усі позитивні тенденції щодо розвитку культури важливо зберегти і при прийнятті місцевих бюджетів на 2018 рік.

На шляхах співпраці з відділом культури РДА під час вирішення питань соціального захисту працюючих акцентувала увагу голова районної профспілкової ор­ганізації працівників культури Тетяна Гудачок.

На засіданні президії розглянуто також підсумки оздо­ровлення дітей у галузі, соціального захисту працівни­ків апаратів облорганізацій ФСТ «Спартак» і «Украї­на» та ін. Її учасники ознайомилися з роботою КП «Ви­ноградівський міський Будинок культури» міськради, про яку їм розповів директор Святослав Гал.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно- гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

02.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання