« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

ЗАКОХАНІСТЬ У ТАНОК

ЗАКОХАНІСТЬ У ТАНОК

Цього року легенді української хореографії, багаторічному художньому керівнику заслуженого самодіяльного ансамблю танцю України «Юність Закарпаття» обласного Будинку культури профспілок, народному артисту України Михайлу Львовичу Суслікову виповнилося 95 років.

У часники цього самобутнього колек­тиву, які за більш ніж півстоліття його творчої діяльності гідно пред­ставляли хореографічне мистецтво нашої країни, Закарпаття, міста Ужгорода на престижних фестивалях і конкурсах, роз’їхалися по всьому світу. Але згадка про «Юність Закарпаття» залишилася у них на­завжди. І тому, приїжджаючи до міста над Ужем, колишні учасники ансамблю за­вжди відвідують «Батю», як вже багато ро­ків вони називають Михайла Львовича.

Цими днями завітали до Ужгорода ко­лишні учасники «Юності Закарпаття» Людмила і Сергій Можнєвські, які нині мешкають у місті Ванкувер (Канада). Сво­го часу протягом 26 років солісткою ан­самблю була Людмила Можнєвська (Беля­нова), яку шанувальники хореографії на­шого краю пам’ятають за високу виконав­ську майстерність у відомих хореографіч­них композиціях та іскрометних танцях – циганському, угорському, словацькому та інших у постановці Михайла Суслікова.

На свій приїзд до рідного міста подруж­жя підготувало Михайлу Львовичу незвич­ний унікальний подарунок. Справа в тому, що Сергій Можнєвський – відомий май­стер культури і живопису. Його роботи, включаючи великі форми, нині демонстру­ються у США, Канаді, країнах Європи. Творчим дарунком канадського митця за­служеному хореографу стала скульптура «Закоханість у танок» (з вдячністю і захо­пленням), яку скульптор виготовив до 95-річного ювілею Михайла Суслікова.

З нагоди вручення цього подарунку в Бу­динку культури профспілок з ініціативи доньки знаного хореографа, заслуженого пра­цівника культури України Людмили Пе­трецької, яка нині керує ансамблем «Юність Закарпаття» та директора Будинку культури профспілок Ганни Табакович у цей заклад культури прийшли колишні учасники ан­самблю Раїса Новак, Анатолій і Надія Мальо­вані, Михайло Бабидорич, Віолетта і Михай­ло Єрошевичі, Галина Матвійчук (Фреган), Оксана Поночевна (Булеца), Інна Матей, На­талія Кияк, Оксана Гуштан, багаторічний концертмейстер В’ячеслав Худяков та інші.

Людмила і Сергій Можнєвські вручили Михайлу Львовичу Суслікову оригінальну за композицією скульптуру, яку вирішено встановити у Будинку культури профспі­лок, з яким пов’язана вся творча історія ан­самблю «Юність Закарпаття».

А потім були теплі, зворушливі спогади про незабутні концерти, виснажливі репе­тиції, минуле і сьогоднішнє життя. Згада­ли і тих учасників ансамблю, яких вже не­має серед нас. Такі моменти спілкування запам’ятаються назавжди. Браво, «Юність Закарпаття»!

Сторінку підготував Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно- гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

Фото автора

 

«ГАРМОНІЯ» ЗАВЕРШИЛА ЮВІЛЕЙНИЙ СЕЗОН

Літній оздоровчий табір «Гармонія» завершив свій 25-й, ювілейний сезон.

Г оловна мета діяльності табору – сприян­ня розвитку юних талантів, закріплення творчих нахилів у дітей. Йдеться про школу гри на скрипці, віолончелі, баяні, акордеоні, фортепіано, духових інструментах – кларнеті, саксофоні, трубі, флейті тощо.

Цього року до дитячого закладу приїхали 96 юних талантів з усієї області – переможці між­народних, всеукраїнських і обласних творчих конкурсів. Протягом трьох тижнів обдаровані діти, вдосконалюючи свою майстерність, від­відували уроки, майстер-класи відомих ви­кладачів.

Свої нові творчі досягнення діти показали у заключному концерті наприкінці табірної зміни. Побачили ми на сцені і ансамбль бая­ністів, і квартет кларнетистів, і струнний ан­самбль, і духовий оркестр. Це був справжній фестиваль дитячої творчості.

Бурхливими оплесками вітали численні гля­дачі – вихованці «Гармонії», їх батьки, пред­ставники творчої інтелігенції нашого краю виступи на сцені юних обдарувань.

Потім усі три загони показали глядачам ціка­ві й оригінальні картинки з табірного життя. Воно було дійсно насиченим і захоплюючим, оскільки унікальність закарпатської «Гармо­нії» полягає в тому, що творча частина оздо­ровчої зміни тісно перепліталася з добре орга­нізованим відпочинком.

 

МАРШРУТ ВИХІДНОГО ДНЯ

Закарпатське територіальне профоб’єднання працівників соціальної сфери разом з первинками галузі дба­ють про організацію змістовного до­звілля працюючих.

З окрема, працівники Ужгородського ра­йонного центру зайнятості побували на традиційному фестивалі «Ріплянка» у селі Колочава Міжгірського району, де мали можливість скуштувати різноманітні страви з ріплянки, насолодитись концертною програмою, театралізованим дійством.

А от маршрут вихідного дня працівників управління соціального захисту Виноградів­ської РДА проліг у село Велятино Хустського району, де вони гарно оздоровилися і відпочи­ли на базі місцевого оздоровчого комплексу, відомого своїми цілющими властивостями.

17.07.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання