« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

«ЗАХИСНИКИ «ЛЕРМОНТОВСЬКОГО»

«ЗАХИСНИКИ «ЛЕРМОНТОВСЬКОГО»

Документальний фільм про новітню історію рейдерства в Україні «Захисники «Лермон­товського» зняли лікарі сана­торію. Це історія боротьби колективу одеського санато­рію «Лермонтовський» з Мі­ністерством юстиції України.

Більше 100 років в одеському сана­торії «Лермонтовський» лікували­ся люди після інсультів та інфарк­тів. Користуючись ситуацією без­ладу в країні, Міністерство юстиції Укра­їни, без будь-яких причин, у січні 2015 року оголошує себе власником санато­рію, який за законом належить Федерації профспілок України. Головний лікар профспілкової оздоровниці Дмитро Ан­типов не погоджується полишити свій колектив та пацієнтів і разом з ними веде боротьбу проти рейдерів, яким підпоряд­ковані всі суди. Спільно з колективом ме­диків Антипов дійшов до Президента України... Навколо лікаря об’єднуються політики, діячі мистецтва та небайдужі українці. У фільмі використані матеріа­ли реальних подій, а також сюжети ЗМІ, присвячені цій темі.

Документальний фільм про боротьбу санаторію із загарбниками з Міністер­ства юстиції України знято працівника­ми санаторію на мобільні телефони і не­професійні камери та змонтовано режи­сером Сергієм Бакуменком. Цей фільм повинен побачити український народ, і це, можливо, налякає ненаситних та без­чесних чиновників, і вони залишать у спокої санаторій... А колектив лікарів одеського санаторію отримає шанс збе­регти оздоровницю і надалі лікувати та реабілітувати простих людей, які пере­жили інфаркт, інсульт чи травми хребта.

На думку колективу санаторію «Лер­монтовський», мета чиновників – захопи­ти, розграбувати і довести до банкрут­ства оздоровницю, а на її місці, на 10 га біля самісінького Чорного моря, побуду­вати елітні багатоповерхівки.

Копію фільму його автори направили на адресу Міністерства юстиції України, а також громадських і правозахисних міжнародних організацій.

Колектив санаторію «Лермонтовський»



«ЛЕРМОНТОВСЬКОГО» ДНІ МАЛЕВИЧА В КИЄВІ

Казимир Малевич – найвідоміший украї­нець у світі. Минулий 2015-й у світі було проголошено роком Малевича. Наро­джений у Києві, він тривалий час творив і викладав у столиці. Як художник Ма­левич сформувався саме в Україні, а його новаторські ідеї та думки змінили хід історії світового мистецтва.

Визнаний у світі геній Малевича є й досі маловідомим на Батьківщині. Аби по­вернути видатного митця у рідний мен­тальний простір та відкрити його україн­цям, 9–11 червня відбулися Дні Малевича в Киє­ві, організовані спільно з Kyiv-Mohyla Business School та іншими культурними інституціями. Три дні були насичені подіями, дискусіями, пу­блічними лекціями, арт-експозиціями, перфор­мансами, кінопоказами, театральним вистава­ми, концертними дійствами та іншими захода­ми, присвяченими творчій думці Казимира Ма­левича. Митці, підприємці, політики, студенти, дипломати, інтелігенція об’єдналися навколо цієї ідеї, аби повернути Малевича Києву.

Зокрема, арт-проект «Малевич+» представив спадщину українських художників-авангардис­тів з фондової збірки НКММК «Мистецький Ар­сенал». Упродовж літа, з 9 червня по 7 серпня, відвідувачі зможуть познайомитися з унікаль­ним культурно-мистецьким явищем українсько­го авангарду, зокрема побачити оригінальні тво­ри знакового художника ХХ ст. Казимира Мале­вича, життя і творчість якого були тісно пов’язані з Україною, що досі нівелюється іно­земними мистецтвознавцями. Значною мірою це пояснюється відсутністю оригіналів худож­ника в колекціях українських музеїв. Сьогодні маємо два живописних твори Казимира Малеви­ча – у колекції Пархомівського історико-худож­нього музею ім. П.Ф. Луньова та музейного комплексу «Мистецький Арсенал». Тож відвіду­вачі проекту «Малевич+» мають рідкісну мож­ливість побачити один з двох згаданих рарите­тів.

17.06.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання