« на головну 27.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1254)
04
Липень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ ГАЛУЗІ

УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ ГАЛУЗІ

Днями у Києві у Бу­динку профспілок від­булась зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політи­ки України Ростисла­ва Карандєєва з голо­вами територіальних організацій Профспіл­ки працівників куль­тури України, в якій взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий.

Зустріч вела голова ЦК Проф­спілки Галина Гайдук. У зустрічі також взяли участь Державний секретар Міністерства Юрій Ле­щук, директори департаментів і фахівці Міністерства, почесна голова Профспілки працівників культури України Людмила Пе­религіна.

У вітальному слові Голова ФПУ Григорій Осовий підкреслив, що подібний обмін думками дає чудову можливість більше дізна­тись про ситуацію на місцях, про конкретні проблеми, які наразі вирішуються у сфері культури і мистецтв. Це дає можливість, як вищим профспілковим органам, так і владним структурам у своїх рішеннях врахувати думки фа­хівців та напрацьовані ними практики.

У обговоренні взяли участь члени ЦК профспілки, голови її обласних осередків з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Рівненької, Закарпатської, Запо­різької, Вінницької, Хмельниць­кої, Кіровоградської, Сумської об­ластей, м. Києва, керівники за­кладів культури з Київської об­ласті.

У виступах було відзначено позитивний розвиток соціально­го діалогу в галузі на державно­му рівні, що є досягненням керів­ництва профспілки, йшлося про діяльність профспілок у обстою­ванні прав працюючих в умовах воєнного стану, а також про шляхи післявоєнної відбудови.

Ростислав Карандєєв запев­нив, що питання, які порушува­лись під час зустрічі, будуть опрацьовані у Міністерстві, та з більшості з них фахівці опера­тивно нададуть відповіді.

– Профспілки – це завжди ак­тивна позиція та дії на вирішення проблем працівників галузі, – за­значив т.в.о. міністра, – за влас­ним досвідом знаю, що потрібно бути наполегливими у відстою­ванні своїх цілей і перебувати у постійному діалозі з громадами та представниками влади. Хочу особисто подякувати Г.В. Осово­му за ту тісну співпрацю, яка у нас була протягом останнього часу, завдяки чому вже багато зроблено у контексті вирішення окремих питань, у т.ч. і держав­них завдань.

Сьогодні я був на заході за участі високопосадовців де роз­глядалися питання, які стосу­ються подальшого розвитку де­яких інфраструктурних проєктів у м. Києві, зокрема, щодо ство­рення Національного будинку музики. Ми над цим працюємо, в тому числі за активної участі ке­рівництва Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України, усім відомого Жовтне­вого палацу. Отже, все вирішу­ють люди, і я думаю, що ця спра­ва зрушиться, і деякі майнові об’єкти ФПУ, які наразі обмежені у своїй діяльності, будуть працю­вати на благо людей.

– Культура має на сьогодні стати одним з потужних інстру­ментів стійкості і наближення перемоги, – сказав посадовець. – Впевнений, що в усіх наших по­чинаннях можу покладатись, як на ФПУ, так і на галузеву проф­спілку, будемо йти далі і висту­пати одним культурним фрон­том!

Фахівці міністерства відпові­ли на запитання спілчан.

На завершення для учасників зібрання відбувся семінар за участі фахівців Державної реє­страційної служби Міністерства юстиції України, де було розгля­нуто питання про державну реє­страцію громадських форму­вань.

ПРЕСЦЕНТР ФПУ

22.03.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання