« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ТОТАЛЬНОЇ ЦИФРОВІЗАЦІЇ

ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ТОТАЛЬНОЇ ЦИФРОВІЗАЦІЇ

 

К руглий стіл під та­кою назвою відбувся 12 жовтня у столич­ному Будинку проф­спілок. Його органі­затор – Федерація профспі­лок України за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта.

Модератором заходу був за­ступник Голови ФПУ Олек­сандр Шубін.

Під час панельних дискусій «Цифровізація праці: нові мож­ливості або старі загрози», «Гіг-економіка: свобода або раб­ство?», «Цифрові працівники = цифрові профспілки: як діяти в умовах трансформації?», що проводилися в рамках круглого столу, виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Го­лови ФПУ Василь Андреєв, за­ступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, ке­рівник експертної групи запро­вадження цифрової бізнес кра­їни Директорату розвитку IT -індустрії Олексій Добронравов, директор Громадської органі­зації «Трудові ініціативи» Ге­оргій Сандул, науковці та екс­перти. Зазначалось, що сучас­ний глобальний ринок праці – це складна багатокомпонентна та динамічна система, що під­дається перманентному впливу інформаційних технологій, зу­мовлюючи зміни у змісті про­цесу праці, його організації, структурі зайнятості, соціаль­но - трудових відносинах. І в цих процесах, наголошували висту­паючі, велика роль належить профспілкам як головним за­хисникам законних прав та ін­тересів людини праці. Швидкі зміни в світі, зокрема в сфері організації праці та трудових відносин, вимагають від проф­спілок пошуку нових, більш су­часних форм та методів діяль­ності. Тож метою цього заходу є формування оптимальної по­зиції в умовах просування пар­ламентарями законопроєктів та прийняття законів з розви­тку цифрової економіки, а та­кож донесення інформації до профспілкової спільноти щодо необхідності якісного врегулю­вання питань трудового зако­нодавства у гіг - секторі та трансформацій відносин з чле­нами профспілок.

Також учасники круглого столу визначили основні загро­зи правам працівників у зв’язку з тотальною цифровіза­цією праці, обмінялися досві­дом взаємодії із спілчанами у цифровому форматі, що поси­лить сервісну складову роботи профспілок.

На завершення було прийня­то за основу Рекомендації учас­ників круглого столу за умови їх подальшого доопрацювання.

ПРЕС - ЦЕНТР ФПУ

 

ЖОВТНЕВИЙ ПАЛАЦ ПРИВІТАВ ЗАХИСНИКІВ

З а багаторічною до­брою традицією, що­року напередодні державного свята – Дня захисників і за­хисниць України творчі ко­лективи Міжнародного цен­тру культури і мистецтв профспілок відвідують з шефськими концертами вій­ськові частини.

Такі виступи дуже очікувані для військових і зазвичай пере­творюються на зворушливі зу­стрічі бійців з прекрасним мис­тецтвом рідного українського співу та яскравого танцю. Все це дуже необхідно хлопцям і дівчатам, офіцерам та служ­бовцям, які вже неодноразово побували на передовій, диви­лися в обличчя смерті, пережи­ли горе втрати своїх побрати­мів, а тому особливо цінують кожну мить мирного, непо­вторно чудового життя.

Цього року керівництво й талановиті артисти МЦКМ (ди­ректор Юрій Бобир), відгукнув­шись на пропозицію своїх ко­лег із Центрального будинку офіцерів Збройних Сил Украї­ни, здійснили творчий десант до Київської області.

Один з перших спільних кон­цертів, що зібрав сотні глядачів, відбувся на території Окремого президентського полку ім. Геть­мана Богдана Хмельницького у Києві. Згодом учасники колек­тивів Жовтневого палацу – На­родного ансамблю танцю «Гор­лиця» (художній керівник Віта­лій Гурський) та народного фольклорного ансамблю «Співа­ночка» (художній керівник Алі­на Савчук) відвідали військові частини у Переяслав - Хмель­ницькому районі Київщини.

Вдячності артилеристів із 43-ї окремої бригади ім. Геть­мана Тараса Трясила, курсан­тів Міжвідомчого центру під­готовки підрозділів ракетних військ та артилерії не було меж. Настрій наших відваж­них героїв добре видно на фото, а керівники військових частин від щирого серця вру­чили митцям Подяку, в якій можна прочитати ось такі, по-справжньому поетичні слова:

«Дякуємо вам за значний творчий внесок, за підтримку та розуміння проблем Зброй­них Сил України та нашої Вітчизни у ці складні часи.

Своїми щиросердними вчинками ви зміцнюєте оборо­ноздатність держави, надаєте можливість нашим військовос­лужбовцям відчувати себе за­безпеченими у повсякденній діяльності.

Маємо за честь назвати вас сьогодні своїми вірними друзя­ми. Нехай ваші люблячі серця надихають на шляхетні вчинки, а ви залишаєтесь на довгі роки прикладом для всіх, взірцем жертовності та любові до Украї­ни».Заради цього варто жити і творити, переконані вихованці творчих колективів МЦКМ.

ПРЕС - ЦЕНТР ФПУ

 

ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ

ОЦІНИЛИ РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОЄКТУ ЄС – МОП

12 жовтня Наглядо­ва рада Проєкту ЄС – МОП «На шляху до безпеч­ної, здорової та задекларованої праці» розгля­нула і схвалила основні висно­вки та рекомендації проміжного оцінювання роботи щодо реалі­зації Проєкту за останні 18 міся­ців, які озвучив фахівець МОП з оцінювання Еміль Крстановскі, а також закликала команду Проєкту і партнерські установи й організації вжити дієвих захо­дів з метою практичного втілен­ня результатів цієї роботи.

На початку засідання голова Наглядової ради, заступник мі­ністра економіки України Світ­лана Глущенко привітала ново­го представника від Федерації профспілок України – заступни­ка Голови ФПУ, голову Проф­спілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василя Андреєва.

Під час обговорення резуль­татів оцінювання та рекоменда­цій було підкреслено важли­вість проведення тристоронніх консультацій для додаткових роз’яснень наданих технічних рекомендацій до проєктів пра­вових актів, спрямованих на транспонування окремих дирек­тив із БЗР, а також до проєктів законів з питань трудових від­носин, державного нагляду (контролю) за дотриманням за­конодавства про працю.

Наглядова рада подякувала Антоніо Сантушу за плідну робо­ту і привітала нового менеджера Проєкту Жолта Дудаша, поба­жавши йому успіхів у подальшій реалізації завдань Проєкту.

ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ ПРАЦІ АПАРАТУ ФПУ

29.10.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання